Bedrijfsdienst

Het bouwbestek

bouwbestek

Op het moment dat je bouwplannen of verbouwplannen hebt, is het belangrijk om een nauwkeurig bouwbestek tot je beschikking te hebben. Alleen aan de hand van een nauwkeurig bouwbestek kan een bouw- of verbouwproject namelijk op de juiste manier uitgevoerd worden. In zo’n bestek staan allerlei belangrijke zaken omschreven die van belang zijn bij het bouwen of het verbouwen van een woning. Bij het bouwen of verbouwen komen vaak heel wat zaken kijken. Hierbij kun je onder andere denken aan het aanvragen van eventuele vergunningen, het zoeken van de juiste aannemer, het maken van bouwafspraken, het eventueel uit laten besteden van de bouwbegeleiding et cetera. Onder andere al dit soort zaken worden vastgelegd in een speciaal document.

Speciaal document

Wanneer je ervan verzekerd wilt zijn dat een verbouw- of bouwproject volgens afspraak verloopt, is een bouwbestek belangrijk. Dit is namelijk een samengesteld document waarin technische specificaties en algemene afspreken met betrekking tot het bouwproject worden vastgesteld. Ook bevat dit document een speciale handtekeningen pagina waarop de aannemer die het bouwproject gaat uitvoeren zijn handtekening moet zetten. Hierdoor beschik je over een verklaring waarin de aannemer verklaard dat het bouwproject volgens de gegevens in het bouwbestek uitgevoerd zal gaan worden. Tevens verklaard de aannemer hiermee dat hij akkoord gaat met de eisen waaraan het bouwproject zal moeten voldoen.

De eisen

Ieder bouwproject moet aan bepaalde eisen voldoen. Deze eisen staan omschreven in het bouwbestek van het desbetreffende bouwproject. Echter bevat het bestek nog een aantal andere belangrijk gegevens. Hierin wordt namelijk ook de bouwplanning weergegeven. Tevens wordt de opleverdatum hierin bekend gemaakt en wordt er aangegeven welke verzekeringen er afgesloten zijn. Daarnaast zal er indien gewenst ook een omschrijving gemaakt worden van de betalingsregelingen die getroffen zijn. Hier kan onder andere instaan dat de betalingen voldaan worden aan de hand van een verkregen bouwdepot. Tot slot staan hier ook de garanties in beschreven waarop de opdrachtgever recht heeft. Kortom, een bouwbestek is voor ieder bouw- of verbouwproject van belang.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *